Home » » LAPURAN OPERASI BIL 05/12

LAPURAN OPERASI BIL 05/12

Written By sktmj on Thursday 24 May 2012 | 11:56:00 am

LAPURAN OPERASI UNTUK SIARAN BLOG SKTMJ.
TARIKH KEJADIAN:21/05/2012. HARI: ISNIN.  MASA:ANTARA JAM 4.00PTG – 7.30MLM.
DAERAH:MACHANG - BACHOK.

LAPURAN RINGKASAN KEJADIAN: PADA 21/5/12 JAM L/KURANG 4.00 PETANG, MAKLUMAT DITERIMA MELALUI TELEFON OLEH AHLI SKTMJ  DARI ORANG AWAM MENGATAKAN KENDERAAN YANG DILAPURKAN HILANG NO. PENDAFTARAN  WJB2855 (BERKAIT NILAM PURI RPT 758/12 BERTARIKH 09/05/2012, DILIHAT BERADA DIBANDAR MACHANG. DAN HEBAHAN MELALUI JALUR SKTMJ TELAH DIBUAT UNTUK MEMANTAU KENDERAAN TERSEBUT. DAN AHLI-AHLI SKTMJ TELAH MEMBUAT PENCARIAN SEHINGGA DAPAT DIKESAN MENUJU KE KOTA BHARU MELALUI JALAN-JALAN KAMPUNG MELALUI KEMUBU MENGHALA KE BACHOK. RAKAN-RAKAN SKTMJ TELAH BERGEGAS KESANA DAN AKHIRNYA KENDERAAN SASPEK DITEMUI DITINGGALKAN DISEBUAH RUMAH KOSONG BERHAMPIRAN PENEMPATAN ORANG KAMPUNG DIKAWASAN TEGAYONG. AHLI-AHLI  SKTMJ TELAH MENGEPUNG TEMPAT KEJADIAN SEMENTARA MENUNGGU KETIBAAN PIHAK PDRM. 7 ANGGOTA PDRM TELAH KETEMPAT KEJADIAN DENGAN DIPANDU OLEH AHLI-AHLI SKTMJ DAN TELAH MENGAMBIL TINDAKAN YANG SELANJUTNYA. (2) ORANG  SASPEK TELAH DITAHAN UNTUK MEMBANTU SIASATAN BERIKUTAN KEJADIAN TERSEBUT.
PERSEKITARAN TEMPAT PENEMUAN KENDERAAN CURI DIPERCAYAI MENJADI SARANG PENCURI KERETA UNTUK MENCERAIKAN KOMPENEN KENDERAAN KERANA TERDAPAT BANYAK KENDERAAN YANG MENCURIGAKAN  DISITU.

LAPURAN KEPUTUSAN/HASIL OPERASI: OPERASI BERJAYA  MENDAPATKAN KEMBALI KENDERAAN JENIS  PROTON WIRA, WARNA KELABU NO PENDAFTARRAN WJB2855 YANG DILAPURKSAN HILANG SEBAIGAIMANA NILAM PURI RPT 758/12.

OPERASI DIANGGAP BERJAYA WALAUPUN SASPEK DAPAT MELOLOSKAN DIRI ADALAH HASIL MAKLUMAT YANG TEPAT DAN TINDAKAN YANG PANTAS RAKAN-RAKAN SKTMJ DARI SELURUH DAERAH BERGABUNG TENAGA BAGI MENGESAN KENDERAAN TERSEBUT.
TIADA KECEDERAAN MAUPUN KEROSAKAN DILAPURKAN. LAPURAN OPERASI BIL 05/12

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011. S K T M J WEBSITE . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Design by Creating Website. Inspired from Metamorph RocketTheme